Aydın'da traktör sürücüleri uyarıldı

Aydın'da traktör sürücüleri uyarıldı
Aydın'ın Germencik ilçesinde jandarma ekipleri tarafından traktör sürücülerine yönelik eğitim faaliyetine imza atıldı. Eğitim çalışmasında özellikle ROPS sistemi ve reflektör konularında sürücülere uyarılarda bulunuldu.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, traktör kazalarını engellemek adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede traktör sürücüleri için 'ROPS-Reflektör' eğitimi düzenlendi.

aw194934-01.jpg

Germencik ilçesine bağlı Balatçık, Dağyeni, Uzumkum, Selatin ve Turanlar mahallelerinde seyir halinde olan traktör sürücülerinin yanı sıra kahvehanelerde oturan sürücülere yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

aw194934-02.jpg

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ANLATILDI
Ekipler, traktör devrilmelerinin neden olduğu yaralanmalardan korumayı amaçlayan Rollover Protection System (ROPS sistemi), traktörlerin gece ve gündüz görünürlüğünü arttıran reflektör ve sarı flaşör lamba gibi ekipmanların mutlaka kullanılması gerektiği uyarısında bulundu.

aw194934-04.jpg

Jandarma ekipleri ayrıca tarım aletlerinin güvenli kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Sürücülerin sorularını da yanıtlayan ekiplere, örnek eğitim faaliyeti için teşekkür edildi.

aw194934-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.